maandag 10 september 2012

Make-up Fouten & Tipss


Heel veel mensen brengen veel make-up aan, maar niet op de goede manier. Je word er dan alleen maar lelijker op. Hier zijn een aantal tips om je make-up goed aan te brengen, zodat je gezicht er goed uitziet.



Als eerst de foundation. Het is belangrijk om een goede kleur te kiezen. Niet te licht en niet te donker, maar precies goed. Heel veel mensen gebruiken een te donkere foundation om bruiner te lijken. Dat moet je echt niet doen.
Breng ook niet een te dikke laag aan. En smeer je foundation goed uit, dat je geen strepen krijgt. Smeer het vooral goed uit bij de kaaklijn en bij de lijn waar je haar begint, zodat je geen foundation streep krijgt.



Als je hele volle lippen wilt, krijg je al snel de nijging om een lijntje iets buiten je lippen te maken. Dat kan heel goed lukken, maar dat kan ook heel erg mis gaan. Zorg dat je een mooi lijntje zet, en niet je lippenstift uit veegt. Ik vind het er vaak een beetje apart uitzien als je lippen ineens groter zijn. Maar dat is mijn mening...

Veel mensen willen graag eyeliner dragen, dat kan natuurlijk gewoon. Maar het kan er soms een beetje hard uit zien. Ook willen mensen vaak een winged liner maken. Dan loopt het dus een beetje door. Heel veel mensen maken hem te laag, waardoor je ogen er heel treurig uit komen te zien. Zorg dat je het lijntje naar het einde van je wenkbrauw toe loopt. Hij moet je wenkbrauw natuurlijk niet raken, maar als je de lijn door zou trekken zou je bij je wenkbrauw uitkomen. Ook kan je de lijn van je onderste oogrand volgen. Dan krijg je ook een mooi boogje.



Als je je opmaakt bij kunstlicht, ziet je make-up er heel anders uit dan gewoon bij daglicht. pas daar dus heel erg mee op. Ik heb het ook wel is, dan zit er bij mij dus bijvoorbeeld een te dikke laag foundation op, maar dat zag ik dus niet. Probeer dus altijd jezelf bij daglicht op te maken, of kijk later even in het daglicht of het wel goed zit.


Probeer je make-up niet op een droge huid aan te brengen. Het kan dat heel erg gaan schilferen/afbrokkelen. Probeer een hydraterende crème aan te brengen, en laat dat natuurlijk even intrekken.  Dan komt je make-up een stuk mooier uit.

Heb jij zin in een lekker felle look? Kies of opvallende ogen of opvallende lippen, maar niet allebei. Het maakt je heel onnatuurlijk. Anders word het te fel, en het geeft ook een rustiger effect als je het accent op een van de 2 legt.

Let goed op de mascara die je gebruikt. Heb jij zo'n hele klonterige mascara? Gooi hem dan meteen weg. Het ziet er niet mooi uit en laat vaak je wimpers aan elkaar plakken. Het is ook niet goed voor je wimpers. Je mascara moet niet te oud, en niet uitgedroogd zijn.

Dit was het dan weer, hopelijk hebben jullie er wat aan, en vonden jullie het een leuk artikel.
Nog vragen of opmerkingen? Laat dan een reactie achter hieronder, dat zou ik erg leuk vinden.


xxRoos

1 opmerking: